Kesykissa on pieni, yleensä karvainen lihansyöjänisäkäs ja sitä kutsutaan myös kotikissaksi lemmikkinä pidettäessä. Ihmiset arvostavat kissoja niiden tarjoaman seuran takia, sekä siksi, että ne ovat mainioita tuholaistorjujia. Kissarotuja on nykyään yli 70 kappaletta. Eri yhdistysten hyväksymät rodut vaihtelevat hiukan ja tämän takia määrä ei ole aina yhtenäinen.

Koska kissojen kunnioittaminen on saanut alkunsa muinaisesta Egyptistä, on ajateltu, että ne on kesytetty samoihin aikoihin. Joitain todisteita löytyy kuitenkin jo 9 000 – 10 000 vuoden takaa, joissa on esiintynyt on kesykissoja. Viimeisimpien geenitutkimuksien mukaan kesykissat ovat polveutuneet idän villikissoista, jotka ovat eriytyneet omiksi haaroikseen noin 8 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Monien ominaisuuksiensa vuoksi kissat ovatkin toiseksi suosituin kotieläin monissa maissa, ympäri maailman. Sosiaalisena, mutta itsenaisena eläimenä se tarjoaa enemmän seuraa kuin esimerkiksi kalat, mutta vaatii vähemmän hoitoa, kuin esimerkiksi koira.

Kissalla on siis suuri merkitys useassa kulttuurissa ja tämä juontaa juurensa pitkälle historiaan, jopa tuhansien vuosien päähän. Miksi kissat sitten ovat niin tärkeitä ihmisille? Miten kissat oikeastaan käyttäytyvät ja minkälaisia eläimiä ne ovat?

Sivusto on omistettu kaikenlaiselle kissatiedolle aina käyttäytymisestä kissojen rikkaaseen historiaan. Tarkoituksena on antaa kissojen ystäville, sekä kissoihin vasta tutustuville lukijoille kaikenkattava käsitys eläimestä, joka on kiehtonut ihmisiä ja saavuttanut ainutlaatuisen paikan yhteiskunnassa, riippumatta ajanjaksosta. Sivustolla on myös tietoa siitä, miten kissat käyttäytyvät, jotta jokaisella olisi mahdollisuus ymmärtää paremmin naita naukuvia, sähiseviä ja kehrääviä karvakasoja!

Oli mielipide mikä tahansa kissoja koskien, kannattaa sivuston sisältöön perehtyä kunnolla. Niille, jotka eivät kissoista erityisemmin pidä, on tarjottu mahdollisuus ymmärtää tätä eläintä ja nähdä miksi se on varastanut niin monen ihmisen sydämen. Kissojen ystäville ja omistajille tieto tuo syvempää ymmärrystä, jotta ystävyys kissan kanssa olisi helpompi rakentaa, ja jotta kissan tarpeet voitaisiin ymmärtää ja rakentaa naiden pohjalle kissan arvoinen elämä.